ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
ALERGENY |
KCAL |
|
|
Poniedziałek 26.04.2021 Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r |
|
|||||
chleb pszenno- żytni-25g masło -8g parówka drobiowa 50g ogórek zielony-5g herbata owocowa -200g
II śniadanie- mleko waniliowe 150ml 310kcal |
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną- 200ml makaron świderki z jogurtem truskawkowym 150ml Kompot owocowy 200ml Woda mineralna 500 kcal (1,7,9,10) |
Pieczywo chrupkie wassa z sałatą, szynką, serem i pomidorem Herbata z cytryną200ml 220kcal (1,3) |
1,3,6,7,9,10 Masło, mleko Jaja wywar z selera, gluten w mące śmietana ,soja, gorczyca w szynce i miodzie w zupie
|
1060 Kcal
białka- w normie tłuszcze –w normie węglowodany- w normie |
||
Wtorek 27.04.2021 Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r |
||||||
chleb pszenno- żytni-35g chleb razowy-15g masło -8g jajecznica-50g kiełbasa drobiowa-15g pomidor-15g herbata owocowa-200g II śniadanie- banan 50g 320 kcal |
Rosół z makaronem i jarzynami 200ml ziemniaki 150g Pieczona pałka z kurczaka 90g Fasolka szparagowa 60g kompot owocowy – 200ml woda mineralna
560 kcal (1,3,7,9,10) |
Racuchy z jabłkiem cukrem pudrem-70gkakao-150g
250 kcal (1,3.,7,) |
1,3,6,7,9,10 Masło, mleko Jaja wywar z selera gluten w mące śmietana, soja gorczyca w szynce i miodzie w zupie
|
1090 kcal
białka-w normie tłuszcz w normie węglowodany- w normie |
||
Środa 28.04.2021 Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r |
||||||
chleb pszenno- żytni-35g chleb słonecznikowy-15g masło- 5g płatki kukurydziane z mlekiem 200ml schab Wójta- 15g pomidor- 10g herbata owocowa -200g II śniadanie- jabłko 50g 330 kcal
|
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą- 200ml Pyzy ziemniaczane z mięsem drobiowo- wieprzowym 150g Ogórek kiszony- 60g Kompot owocowy 200ml woda mineralna 540kcal (1,7,9,10) |
Serek Danonek, owoc, paluch kukurydziany
270 kcal (1.3.7.10) |
1,3,6,7,9,10 Masło, mleko Jaja wywar z selera gluten w mące śmietana, soja, gorczyca w szynce i miodzie w zupie
|
1090 kcal
białka- w normie tłuszcze –w normie węglowodany- w normie |
||
Czwartek 29.04.2021 Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r |
||||||
chleb pszenno- żytni-35g chleb razowy-15g masło- 8g pasztet drobiowy -15g szynka konserwowa- 15g ogórek zielony 10g rzodkiewka 10g herbata owocowa- 200g II śniadanie- kawa inka 150ml 330 kcal |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami- 200ml kasza gryczana 80g Bitki z indyka w sosie własnym- 80g Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką- 60g Kompot owocowy200ml Woda mineralna 510kcal (1,7,9,10) |
Sok marchewkowo-jabłkowy-150ml Francuz z masłem 30g 210kcal (1,3,7)
|
1,3,6,7,9,10 Masło, mleko Jaja wywar z selera gluten w mące śmietana ,soja, gorczyca w szynce i miodzie w zupie
|
1080 kcal
białka- w normie tłuszcze –w normie węglowodany- w normie |
||
Piątek 30.04.2021 Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r |
||||||
chleb pszenno- żytni-35g chleb pełnoziarnisty-15g masło -8g pasta z makreli wędzonej z jajkiem-15g schab pieczony-15g ogórek kiszony-10g szczypiorek 10g herbata owocowa-150g II śniadanie Mleko kakaowe- 150ml 340 kcal |
Selerowa z groszkiem ptysiowym zabielana 200 ml ziemniaki 150g Kotlet mielony 80g Buraczki zasmażane 60g Kompot owocowy200ml Woda mineralna 520 kcal (1,7,9,10) |
Kisiel jabłkowy- wyrób własny 150ml ciastko 30g banan 1/2szt. 210kcal (1,3,7) |
1,3,4,7,9,10 masło wywar z selera w zupie, gluten, mleko, gorczyca w szynce, jajko w panierce, soja |
1090 kcal białka-w normie tłuszcze –w normie węglowodany- w normie |
||